SİVİL TOPLUMUN DİJATELLEŞMESİ ÇALIŞTAYINA KATILDIK

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığınca finanse edilen; İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü ve Hacettepe Üniversitesi iş birliğinde yürütülen, ‘Sivil Toplum Araştırmaları (Dijitalleşme) Projesi Çalıştayına katıldık.

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığınca finanse edilen; Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü ile Hacettepe Üniversitesi iş birliğinde yürütülen, ‘Sivil Toplum Araştırmaları (Dijitalleşme) Projesi’ kapsamında Belek/Antalya’da 01-02 Kasım 2021 tarihlerinde İlimizden kamu kurumu, sivil toplum kuruluşları ve akademi temsilcilerinin katılımıyla ‘Sivil Toplum Çalıştayı’ gerçekleştirildi.

Çalıştaya, Serik Kültür Sanat ve Eğitim Derneğini temsilen Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Saadet Demirbağ Bolat ve Yönetim Kurulu Üyesi Enes Bolat katılarak, aktif olarak kullanılan Derbis ve Prodes yazılımları ile ilgili paylaşımlarda bulundular.

Proje ile STK’ların kalkınma hedeflerine uygun olarak bilişim alt yapılarının güçlendirilerek görünürlüklerinin, şeffaflık ve hesap verilebilirliklerinin artırılması ve maliyetlerini daha aza indirebilmesi, katılımcı demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan STK’ların dijitalleşen dünyaya uyum sağlaması, STK’ların ve kamu kurum temsilcilerinin dijital becerilerini artırmaya yönelik iş birliğinin sağlanması, sivil topluma yönelik iş ve işlemlerin yürütülmesi konusunda Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünün sunmuş olduğu kamusal hizmetlerin merkezi ve yerel düzeyde dijitalleşmesi ve mevzuat önerilerinin geliştirilmesi ile ilgili gündemlerin görüşüldüğü çalıştay iki gün sürdü. Bu doğrultuda; sayılan konularda ülkemizdeki mevcut durum değerlendirmesi ve odak grup toplantıları ile katılımcıların yapılabilecek düzenlemelere dair görüşleri alındı.

Çalıştaya Antalya Valisi Sayın Ersin Yazıcı başta olmak üzere Serik Kaymakamı Mehmet Kurdoğlu, Sivil Toplum Genel Müdürlüğü yöneticileri, Hacettepe Üniversitesi Akademik personelleri ve STK temsilcileri katıldılar.

İki gün süren çalıştayın ilk gününde Türkiye’nin dijital platformları ile Batı Avrupa ve Amerika Birleşik Devletlerindeki uygulama örnekleri anlatıldı. Karşılaştırmalı bir yaklaşımla sürdürülen anlatımlarda ülkemizdeki uygulamaların Sivil toplum kuruluşlarına sağladığı avantajlar maddeler halinde katılımcılara aktarıldı. İkinci gün dernek temsilcilerine söz verilerek dijitalleşmede karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri hakkında paylaşımlarda bulunuldu.

376 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın